Trygghetspaketet

PROV
Nya Volvo V70
auto motor & sport
Februari 2000
Med sin kantiga charm var föregångaren en storsäljare men med hjälp av högre komfort, skojigare köregenskaper och förbättrad säkerhet skall Volvo försöka kapa åt sig en ännu större marknadsandel. Vi har kört tronföljaren till Europas mest sålda prestigekombi. Ett riktigt trygghetspaket för alla kombikunder.
  Det första man lägger märke till är hur tyst den går. Föregångaren gjorde sig knappast känd som någon komfortbil, men nu är det andra bullar.
  När man väl kommit över den låga ljudnivån inser man att fjädringen inte gjort sig påmind en enda gång. Fjädringen är med andra ord minst lika förbättrad som ljudnivån.
Volvo V70 har fått en inredning som till viss del för tankarna till föregångaren, dock med en liten krydda av Ford i formspråket. Som tur är upplevs den inte lika USA-influerad som S80 och frågan är vem som vill ha den större bilen när denna pärla till Volvo presenterats?
 Större bild på interiören
  Tidigare levde Volvo V70 upp till Volvos image på alla sätt; kantig, praktisk och präktig ? men nu har den alltså fått en dimension till.
  Tiden då Volvo var kända för modellserier lika långlivade som bilarna i sig är också över. Föregångaren började sitt liv som 850 år 1993 och i december 1996 var det dags att uppdatera den till V70. Så sent som 1999 var V70 bästsäljande prestigekombi i hela Europa med över 61 000 sålda exemplar, men trots det är det alltså redan dags för efterträdaren.
  Brådskan har ingenting med Fords övertagande att göra, istället handlar det om en ny policy från Volvo som går ut på att man skall profilera isär kombivagnarna från sedanerna.
  Tanken är att kombivagnarna, eller herrgårdsvagnarna som det heter på volvospråk, skall få en egen identitet. Därför delar inte den nya sedanen mått, och troligen inte heller namn, med efterträdaren till S70 som förmodligen kommer att heta S60.
  Både S60 och nya V70 är under skalet snarlika S80, men alla tre får olika mått. S60 lär bli cirka 4 600 mm lång och V70 är med sina 4 710 mm någonstans mittemellan den och S80 som är 4 822 mm. På bredden är nya V70 blott tre cm smalare än S80, men den känns avgjort nättare både bakom ratten och utifrån.
  Trots skillnaderna är formspråket gemensamt. Nya V70 ser egentligen lite tam ut framifrån medan sidorna och aktern är betydligt aggressivare tack vare de kraftigt markerade höfterna.
  En annan effekt av dessa "höfter" är att man upplever sig sitta lägre i bilen. Är man inte lång kan man få problem att sitta med armen utanför sidorutan på klassiskt manér. Volvo har ju en tradition på detta med att sitta lågt i bilarna. P1800 är fortfarande oöverträffad på området.
Baksätet är betydligt rymligare än i tidigare V70. Dessutom är det laddat med finesser som bland annat bord.
Bagageutymmet är även det fyllt med nya finesser. Vem har inte svurit över ramlande matkassar, något det nu är slut på.
Gamla inredningen, upplevs plötsligt som omodern.
Krok för väskan, eller kanske en soppåse? Volvos tekniker har tänkt på det mesta.

Volvo V70 2,4T
Teknik
Rak 5-cyl, 2 435 cm3, 200 hk (147 kW) vid 6 000 r/min, 285 Nm vid 1 800 r/min
Kaross
Längd: 4710 mm, bredd: 1800 mm, höjd 1490 mm. Bagagevolym (enl VDA) 485-1641 liter.
Prestanda (enl tillv)
Acceleration 0-100 km/h: 7,9 sek
Toppfart: 210 km/h
Bränsleförbrukning: 9,2 l/100 km vid blandad körning (ECE).
Pris: 264 000 kr
Sverigeaktuell: mars 2000
 
Säkerhet, komfort, utrymmen, praktiska detaljer, driftsekonomi, image.
Viss väsentlig utrustning endast i tillvalspaket, de fem paketen kostar 47 000:-
Bästa Volvon hittills. En blivande världssuccé om bara USA-reaktionen blir positiv.
  På tal om sidorutorna kan man faktiskt som tillval få laminerade sådana. Det ingår i "trygghetspaketet" för 6 000 kronor som lär bli populärt då det även innehåller larm.
  Formmässigt har Volvo ofta varit något av kärringen mot strömmen och den traditionen fortsätter man med nya V70. Samtidigt som resten av världens biltillverkare inspireras av Fords "new edge"-design gör Ford-ägda Volvo helt om och börjar göra mjukare formade bilar.
  Om fronten ser aningen mesig ut så är den minst sagt effektiv. Beviset är en mycket låg luftmotstånds-
koefficient, bara 0,30 Cw vilket inte bara bidrar till lågt vindbrus, utan även aningen lägre bränsleförbrukning.
  Jämfört med föregångaren har V70 växt fyra centimeter på bredden samtidigt som längden faktiskt minskat lite. Lastutrymmet är dock aningen större; 485/1 641 liter mot 480/1 610 liter.
  Det räcker inte till för att konkurrera med Mercedes E-klass, men är ändå större än last-utrymmet i både Audi A6 Avant och BMW 5-serie Touring.
  Både lastutrymmet och inredningen i övrigt är fyllt med snygga och smarta detaljer. Inredningen utstrålar harmoni och kvalitet. Det mesta känns gediget och Volvo V70 är en trevlig bil att befinna sig i.
  Baksätet, och benutrymmet bak, är det som förbättrats mest. Spontant känns baksätet till och med bekvämare än i komfortmästaren Saab 9-5 kombi. Den stora skillnaden är att man sitter lite högre och rakare i Volvon.
  Volvos konstruktörer har dessutom tänkt till när det gäller att göra bilen praktisk att använda. Ett par exempel är bärkassehållare baktill, samt ett nedfällbart bord i baksätet.
  De senare två sakerna ingår i ett så kallat herrgårdsvagnspaket som går på 6 000 kronor och som känns prisvärt med tanke på att det även ingår automatisk nivåreglering. Smart på alla sätt med andra ord men, det är ändå när man kör bilen som de största fördelarna märks.
  Komforten är som sagt oerhört förbättrad. Den största anledningen är förmodligen att hjulbasen förlängts med tio centimeter. Tidigare hade V70 en tendens att bli studsig över korta ojämheter, något som nu är helt borta.
  Borta är också det ibland störande vägljudet, och det trots ett klart mer dynamiskt chassi. På en riktigt kurvig väg är V70 följsam och säker på ett sätt som ingen tidigare Volvo. S80 är klart sämre när det gäller avstämningen av fjädringen kontra dämparna så det är tydligt att det pågår en kontinuerlig utveckling hos Volvo.
  Styrningen är direkt och förmedlar precis lagom mycket vägkänsla, även här är V70 klart bättre än den lite väl isolerade S80. Dessutom har man lyckats trolla bort de flesta kraftreaktionerna ur styrningen, något som var lite störande i föregångaren.
  Spårvidden har liksom hjulbasen ökats, det hjälper också till att stabilisera situationen. Volvo hävdar dessutom att man förbättrat karossens vridstyvhet med 50%, något som också bidrar till de förbättrade köregenskaperna.
  Framvagnen har, liksom tidigare, McPhersonben medan bakvagnen har ett avancerat multilänksystem som håller ordning på bakhjulen.

 Provkörningen fortsätter här