Ett lyckat drag
Test. Dragbilar
dragbilsstart
Dragbilar. Nästan varannan bil i landet har dragkrok. En del av dessa cirka 1.8 miljoner bilar är utmärkta dragare, andra inte. Hög vikt, 4WD och bra vrid är optimalt. Vi har valt ut några bilar i olika klasser och med dem som exempel går vi igenom vad som är bra och dåligt.
  Släp mångdubblar din möjlighet att att få med det du behöver. Hästen, byggmaterialet, båten, husvagnen eller glidflygplanet. Inte allt på en gång kanske, men med rätt bil drar du lätt, utan bekymmer.
  Jim Rogers, i sin roadster på bilden intill, insåg att om man ska resa jorden runt räcker inte bagageutrymmet i en SLK. I synnerhet inte om man förmodas resa på ödsliga såväl som dåliga vägar. Bilen är en "GLK" En rejält modifierad G-wagen 300 TD med en SLK 230 -kaross. För att få med sig erforderlig utrustning har han en lika speciell släpvagn och om man ska vara ärlig så räcker det inte med det. Han har en följebil också.
  Normalt behöver man inte ta till så vidlyftiga åtgärder för att forsla iväg sina laster men det finns alla skäl att ta det här med drag på fullt allvar. Det finns bra och det finns mindre bra dragbilar, det finns lagar och regler och det finns omständigheter då man kanske bör undvika att köra med släp.
  Ett lyckat drag gör den som har en bra dragbil, rätt vikt och balans på släpet och rätt däckutrustning. Tid går också pt eftersom det går betydligt långsammare med släp. Högsta tillåtna hastighet i Sverige är 80 km/h och den som kör med släp vars vikt ligger i närheten av bilens maximala släpvagnsvikt kan få svårt att hålla ens 80 km/h -åtminstone i motlut.
AMS99SUV-002.eps
Begrepp man bör känna
till inför släpkörning

Sammanlagd totalvikt: Bilens och släpets vikt där bådas lastkapacitet är maxutnyttjad. Mer än 3 500 kilo kräver E-kort.
Maximal släpvagnsvikt: Den vikt bilen är godkänd för. Det framgår av registreringsbeviset. OBS: inte detsamma som ditt körkort ger behörighet till.
Bruttovikt: Den vikt din bil, eller bil plus släp, har vid vägning.
Max tågvikt: Sammanlagd vikt på ekipaget. Begränsar släpets vikt. Max släpvikt gäller då för olastad bil.
Lätt släpvagn: Släp med totalvikt max 750 kilo. Får dras med B-kort även om man kommer över 3 500 kilo.
Kom ihåg: Släp med totalvikt tyngre än bilens tjänstevikt kräver E-kort.

E-körkort = släpkort
Hur tar man det och varför?
Man beställer tid hos körskola med E-kortsutbildning. Efter genomgången teori får man göra ett praktiskt prov och visa att man klarar att köra med "tungt" släp. 95% klarar E-kort första gången. Kostar cirka 5 000 kr och tar nästan 4 månader inkl. vänttider. Ger betydligt större valmöjligheter.
  En bra dragbil har ett stabilt chassi med långt axelavstånd och kort överhäng. Den har en utväxling som lämpar sig för hastigheten alternativt ett högt vridmoment redan under eller i närheten av 2 000 varv i minuten. Den optimala dragbilen har fyrhjulsdrift men framhjulsdrivna bilar med bra balans och viktfördelning klarar släpjobb riktigt bra. Bakhjulsdrift fungerar generellt bättre, man får tryck på drivhjulen och bättre fäste. På en sluttande regnvåt gräsmatta eller när man ska dra upp en båtvagn, uppskattar man ett antispinnsystem men det är inte alltid de räcker. Det finns situationer när även fyrhjulsdrift behövs.
  De hårt straffskattade dieselmotorerna fungerar nästan utan undantag bättre än bensinmotorer. Vridmomentet är högre vid lägre varvtal och eftersom den extrabelastning ett släp utgör, kostar en hel del extra bränsleförbrukning, får man också en mycket längre aktionsradie.
  Att åka på husvagns-semester med en bil med 40-liters tank och med en förbrukning på nära 15 liter per 100 km innebär ideliga tankningar. Med moderna dieslar kommer man runt 50 mil mellan tankningarna, även med släp. För den som ofta kör med släp blir den lägre dieselförbruk-ningen snabbt ekonomiskt attraktiv.
  En bra dragbil ger ökade valmöjligheter. Flytta båten till nya vatten på trailer. Åk till fjällen med husvagn även på vintern. Transportera din ögonsten till entusiastbil-träffen, ditt flyttlass, ditt byggmaterial till sommartorpet. Med en bra dragbil kan du göra det lugnt säkert och stadigt -även när det regnar och blåser.
  Vid valet av dragbil är det inte bara bilens maximala dragvikt som ska beaktas. Bilarnas "maxvikt" sätts av tillverkaren efter ett enkelt test. Kravet är att bilen ska klara att starta fem gånger i rad i en 12-procentig stigning! Hur den klarar sidvind, gropiga studsiga vägar, snö och slask och annan vardagsmat ingår inte! Prata därför med folk som regelbundet kör med släp om du funderar på att köpa dragbil. Hör efter med vänner, läs våra tester och framför allt; ta det lugnt och lasta rätt. Överskrid inte maxlasten, kolla det rekommenderade kultrycket (till exempel med en badrumsvåg), och lufttrycket. Använd bra extraspeglar, tänk efter före och håll avståndet.
Torbjörn Stålenhag