Störst i sandlådan

Prov
Ford Tonka
auto motor & sport
Augusti 2002/nr 16

Ratt
motor
bagage
Att det rör sig om en konceptbil avslöjas bland annat av karbidhakarna i säkerhetsbältena. Ett av de tre fällbara instrumenten bakom ratten innehåller kompass. V8-diesel med commonrail-teknik kommer i produktion nästa år.
Stora högljudda leksaker är självklart roligast. Ford har därför byggt ett fullt lekbart exemplar av konceptbilen Tonka, med 325 dieseldrivna hästkrafter. Brum, brum...
  Vad är det som är 6 meter långt, 2,4 meter brett och 2,2 meter högt? Är det en skördetröska eller möjligen en hjullastare? Fel – det stavas Ford Mighty F-350 Tonka! Nog snackat, nu åker vi.
  Till och med amerikanarna höjer på ögonbrynen när vi sakta kommer rullande. Vi inte bara syns – vi hörs också. Under motorhuven som är hög som en klättervägg mullrar och stånkar det från det nykonstruerade 6-liters vinkeljärnet. 4 ventiler per cylinder, turbo och commonrailteknik ger dieselåttan 325 hästar och 746 newtonmeter redan vid 2 000 varv. Give me more, give me more! Ford ger därmed GM på truten i dieselracet för megapickisar. Deras nya, av Isuzu konstruerade, Duramaxdiesel ger ”bara” 300 hästar.
  Men vänta nu? Vi rullar igång men monstret går fortfarande på tomgång. En finurlig bränslebesparingsmanick i form av en tryckackumulator tar till vara på kraften vid motorbroms och skickar den tillbaka under de första tio sekundernas acceleration. Därefter arbetar både motor och hydraulpump parallellt. Systemet påstås ge en bränslebesparing på 35 procent i stadstrafik, och det kan behövas. En sorts hybrid, skulle man kunna säga. Räkna ändå med en förbrukning på runt två liter milen – minst. Kraften flyttas ned till de svulstiga däcken (315/60R, 22 tum) via inkopplingsbar 4-hjulsdrift. Normalt driver den på bakhjulen.

Extremt hög "flytta på dig jag vill fram"-koefficient.
Extremt höga driftskostnader, svår att automattvätta.
Rymlig och praktisk familjetruck, hög imponatoreffekt

FAKTA/Ford Tonka
Teknik
V8, 5 954 cm3, 325 hk (239 kW) vid 3.300 r/min, 746 Nm vid 2.000 r/min.
Kaross
Längd 6147 mm, bredd 2362 mm, höjd 2134 mm.
Prestanda (enl. tillv.)
Acc 0–100 km/h ej uppg.
Toppfart ej uppg.
Ekonomi
Bränsleförbrukning minst 20 l/100 km.
Pris: ej fastställt
Sverigeaktuell: Nej
  Att ta sig in är förvånansvärt lätt. Ett system ser till att sänka hela härligheten 13 centimeter när man öppnar en dörr. Det tackar vi för eftersom ingen av oss är några bergsklättrare.
  Utrymmena är smått gigantiska, och skam vore väl annars i en farkost med drygt sex meters längd. Fem personer sitter kungligt och framför allt sätena med sin blandning av styktåligt tyg, läder och aluminium andas en hel del flygplansestetik.
  Att det egentligen handlar om en konceptbil avslöjas bland annat när vi sätter på oss säkerhetsbältena. De har karbinhakar!
  Det ända som med säkerhet kommer i produktion under nästa år är den nykonstruerade Diesel V-åttan. Men ni kan vara övertygade om att många designelement kommer att dyka upp på kommande pickuper från Ford.
  Så, vad ska man då ha den till? Men, det var väl ändå en dum fråga. Att synas i så klart. Och visst, en trädgårdstraktor modell större från John Deere på flaket sitter aldrig fel…
Text: Götz Leyer, Ola Österling
Foto: Randy G

SprŠngbild