PROVKÖRNING:
Volvo S70R
Juli 1997
R som i Rolig
Beteckningen R på nya Volvo S70 och V70 kunde stått för Rolig. Det finns numera tre versioner att välja mellan, däribland den fyrhjulsdrivna herrgårdsvagnen Volvo V70 AWD.

Den 3,5 kilometer långa handlingbanan på Continentals testanläggning Contidrom är en riktig däckplågarbana. Långa, svepande högfartkurvor som ofta nyper till mot slutet avslöjar snabbt hur mycket väggrepp som finns att utnyttja i gummivalsarna. Men det var bilindustrin som tvingade fram teststräckan; den finns där den finns i första hand för att testa bilarnas köregenskaper, inte däck.
  Volvo S70 R rullar på Pirelli P Zero i standardutförande. Och just nu rullar både bil och däck på Contidrom. Det oerhört jämna underlaget passar S70 R bra.
  Chassit är ordentligt uppstyvat och på vanlig landsväg är fjädringskomforten inte bilens starkaste kort. På handlingbanan kränger R-modellen högst måttligt. Styrresponsen är överlägsen de softare S70-modellerna liksom väggreppet, Pirellidäcken trivs bra även på bortaplan.


Häpnadsväckande fartresurser
V70 AWD har bättre driv ur kurvorna och högre stabilitet.
Med R-modellen har Volvo flyttat fram gränserna. Fartresurserna är rent av häpnadsväckande med 250 hk och 350 Nm från den turboladdade femman, de nya bromsarna med 302 mm skivdiameter är de bästa Volvo någonsin skapat och väggreppet är solitt i vått som torrt.
  När man närmar sig gränsen för däckens vidhäftning händer dock samma sak som i de enklare Volvo S70-versionerna; det är framhjulen som förlorar fästet först och bilen understyr tryggt och pålitligt utan hyss.
  På vått underlag kan en skicklig eller dumdristig förare provocera bakvagnen till en utfärd. Men det är någonting mycket sällsynt och en situation som den aktiva normalbilisten aldrig torde råka ut för.
  Det säkra beteendet på gränsen för väggreppet är kanske inte det mest spännande och effektiva runt en handlingbana. Men på allmän väg i händerna på vilken förare som helst är det just R-modellens beteende man vill ha. Kvick och effektiv vid aktiv körning, trygg och pålitlig i en krissituation.
  Volvo uppmanar mig att köra två varv åt gången och sedan göra ett kort depåstopp innan vidare fartorgier tar vid.
  Jag lurar till mig fem varv på raken för att se om det är mindre uthålliga bromsar man försöker dölja, som på föregångaren Volvo 850 R. Det är det inte. Efter upprepade inbromsningar från 160 km/h finns fortfarande känslan i pedalen där och bromssträckan har inte förändrats med mer än någon meter.
En vanlig T-5 är 100 000 kr billigare men lika snabb!
Spänstig, snabb och trygg. Nu även med bromsar som matchar farten.
  Volvo V70 är den enda modellen där bokstavs-
kombinationerna R och AWD kan kombineras. Det beror på bakaxel-
konstruktionen, som i fyrhjulsdrivet utförande är en individuell enhet som än så länge bara anpassats till herrgårdsvagnen. S70 har samma Deltalink-axel som 850-modellen.
  Volvo V70 R AWD är precis lika trygg som S70 R runt den krävande slingan. Skillnaderna är två och består i överlägsen drivkraft vid hårda sidobelastningar samt långsammare acceleration eftersom AWD-systemet väger modiga 150 kg.
  Den högre vikten gör V70 R AWD 1,5 sekunder långsammare än sin lättare släkting runt handlingbanan, 0,5 sekunder långsammare i acceleration från 0-100 km/h (7,3 s mot 6,7 s) och fem km/h långsammare i toppfart (245 km/h mot 250 km/h) samtidigt som bränsleförbrukningen förstås är högre.

AWD behöver ingen passning
Den fyrhjulsdrivna modellens stora fördel är dess mer sofistikerade beteende under acceleration. Den höga effekten och det enorma vridmomentet gör den framhjulsdrivna R-modellen nervös medan R AWD går spikrakt utan att man behöver passa ratten.
Stark och förfinad men törstig.
  Och sedan är förstås framkomligheten på halt underlag överlägsen, särskilt som AWD har en automatisk differentialspärr som träder in efter behov i farter upp till 40 km/h.
  Volvos R-modeller är inte bara företagets snabbaste någonsin, de är framförallt de mest välutrustade. Unik för R-versionerna är inredningen som till exempel har en klädselkombination av alcantara och läder. Bra vid hård kurvtagning eftersom alcantara har så hög friktionskoefficient mot de flesta kläder att rumpan inte halkar åstad.
  Vidare går instrumenttavlorna i blått och för att ge inredningen en sportig touché har instrumentbrädan inlägg av aluminium. Trä mot extra tillägg.
  Elmanövrerade framstolar är standard i R-modellerna liksom det mesta som finns att få i övrigt. Några få exempel; automatisk klimatanläggning, färddator, elfönsterhissar, fjärrstyrt larm, elektronisk startspärr och en hejdundrandes radio med kassettbandspelare, CD-spelare och åtta högtalare är standard.
  Det gör listan för extrautrustning ovanligt kort.
  Som tillval finns en frontmatad CD-växlare för tre skivor som dessutom innehåller en förstärkare på 4 x 50 W, nio högtalare inklusive centrumhögtalare samt Dolby surround och Prologic. En Volvo lika välljudande som en konserthall.
VOLVO S70 R
MOTOR
Rak 5 cyl, 2 319 cm3, 250 hk (184 kW) hk vid 6 000 r/min (aut 240 hk), 350 Nm vid 2 400-5 000 r/min (aut 330 Nm).
KRAFTÖVERFÖRING

5-växlad manuell, framhjulsdrift.
KAROSS

Femsitsig fyrdörrars sedan. längd 4720, bredd 1760, höjd 1390 mm. Lastvolym VDA: 470 liter.
PRESTANDA
(enl tillv)
Acceleration 0-100 km/h: 6,7 s (aut 7,3 s) Toppfart: 250 km/h (aut 235).
BRÄNSLEFÖRBRUKNING

11,4 l/100 km bl. körning (EEC).
PRIS

380 000:-
  Denna avancerade ljudanläggning kan dock inte kombineras med det nya RTI-systemet, Road and Traffic Information, eftersom de tar upp samma utrymme under instrumentbrädan. RTI ger föraren tillgång till både vägvisning och trafikinformation via en femtums bildskärm som är integrerad i instrumentbrädans ovankant.

En fullträff för Volvo
Är du ute efter en fullutrustad prestandavagn med all den säkerhet och användarvänlighet som Volvo erbjuder, så är de nya R-modellerna i S/V70-serien det optimala alternativet.
  Är det i första hand fartresurserna du är sugen på men kan försaka lite "lull-lull" är fortfarande Volvo T-5, den vanliga S/V70 turbo, ett bättre alternativ eftersom den är hela 100 000 kr billigare samtidigt som dess 240 hk ger likvärdiga prestanda. Volvo S70 R kostar 380 000 kr, V70 R AWD 50 000 kronor till.
  Ändå tror jag inte det blir några problem för Volvo att sälja fler S/V70 R än fjolårets 850 R vars upplaga blev hela 9 000 exemplar. En fullträff för Volvo helt enkelt, som med R-modellerna stärkt sin image och hittat nya köpare som tidigare aldrig skulle reflekterat över ett Hisingeskåp.
  Allt tack vare en specialversion i begränsad upplaga som hette T5-R, alias T-gul. Jag tror inte att Volvo visste vad de skulle komma att ställa till med.

Mattias Persson