V70 XC trivs på grusväg. Snabbt och säkert tar den dig till fisket, jakten eller krogen

  Framvagnen är försedd med Volvos undermåliga antispinnsystem Tracs. Inalles ger konstruktionerna dock en mycket god framkomlighet med den måttliga markfrigången på 166 mm som den största begränsningen. Ett kraftigt, grovmaskigt metallnät skyddar dock motor och drivlina från de största smällarna.
Peter Boisen, en av initiativtagarna till XC:
”Volvo kan sälja 100% mer”
Peter Boisen låste in sig med ett par kollegor i tre månaders tid under 1993 för att staka ut Volvos framtid. En stor undersökning hade visat att Volvos förtroende hos bilköparna var mycket starkt, så starkt att man med det förtroendet borde sälja dubbelt så många bilar som man egentligen gjorde.
  "Men vi var inte tillräckligt sexiga, Volvo gav inte rätt köpsignaler", berättar Peter.
  Efter de tre månaderna presenterade man sitt arbete för en styrelse som inte var svår att övertyga.
  "Vi skulle ha en snabb coupe, en vacker cabriolet och en offroader. Det har vi nu och det här är bara början", berättar Peter och fortsätter:
  "Ingen ska behöva skämmas för sin Volvo. Men vi ska inte göra 'drömbilar', däremot bilar att vara stolta över, avslutar Peter.


VOLVO V70 XC AWD
MOTOR
Rak 5 cyl, 2 435cm3, 193 hk (142 kW) hk vid 5 100 r/min, 170 Nm vid 1 800-5 100 r/min
KRAFTÖVERFÖRING
5-växlad manuell (automat mot tillägg), fyrhjulsdrift.
KAROSS
Femsitsig, femdörrars herrgårdsvagn. längd 4730, bredd 1760, höjd 1480 mm. Lastvolym VDA: 470 liter.
PRESTANDA (enl tillv)
Acceleration 0-100 km/h: 8,7 s (aut: 9,1) Toppfart: 215 km/h (aut 205).
BRÄNSLEFÖRBRUKNING
10,9 l/100 km bl. körning (EEC).
PRIS
294 100:-
  Kraftkällan i Volvo V70 Cross Country är den utomordentligt flexibla femcylindriga lågtrycksturbon på 193 hk vid 5 100 r/min och 270 Nm vid 1 800-5 000 r/min.
  Den passar mycket bra med automatlådan som är standard på den amerikanska marknaden eftersom motorn är så råstark. Någon turbofördröjning är knappt märkbar och vagnen skjuter iväg från stillastående med god kraft, precis som amerikanarna vill ha det. Med manuell växellåda tar accelerationen 0-100 km/h 8,7 sek enligt tillverkaren, 9,1 sek med automatlåda.
  Att det inte går ännu snabbare beror på att systemet för fyrhjulsdrift trots sin enkelhet väger 110 kg Det beror på att de fyrhjulsdrivna V70-modellerna har den individuella, tyngre bakaxeln från storebror S/V90 istället för den ordinarie Delta linkaxeln.


Smakfull inredning
  Interiören har en speciell tappning i Cross Country. Klädseln är en smakfull blandning av ett canvasliknande tyg på sittdynorna inramat av mjukt, vackert läder. Dessutom är mattorna i vagnen av en grov, nästan kokosliknande, sort som stämmer fint med bilens utstrålning i övrigt. I bagageutrymmet återfinns samma typ av matta, plus en utdragbar nylonmatta att rensa laxen på eller att vika ut över den smutsiga stötfångare och sitta på. Enkelt men klurigt.
  Volvo V70 Cross Country AWD är ingen SUV i ordets rätta bemärkelse, den är för låg och komfortabel för det. Men frågan är om köparna någon enda gång kommer att sakna den där extra markfrigången, jättehjulen eller de stora bränslenotorna?
  Antagligen inte. Däremot kan Volvo V 70 XC AWD förlora på att den är så lik vanliga V 70, och det faktum att förare och passagerare inte sitter lika högt som i en "riktig" SUV.
  Cross Country är bara en i raden av stigfinnare som leder Volvo framåt. Den tar The Rugged Road, coupen och den kommande cabben Sunset Boulevard.

Mattias Persson