Imperiet slår tillbaka

Mjukt rundad akter som är svagt bakåtsluttande innebär att aerodynamiken möjligen får svårt att matcha de moderna "höghäckarna".

ANALYS:
Jaguar S-type
December 1998
Jaguar means business. Nya S-type är inte bara en råflört med nostalgiker utan också en avancerad lyxvagn i övre mellanklassen som kommer att göra livet surt för Audi, BMW och Volvo!
  Jaguar är på språng – igen. En trestegsraket bestående av kommande projekt X300, X400 samt den i Birmingham nyligen presenterade Jaguar S-type ska sätta ordentlig fart på det engelska företaget och ge tillbaka Ford så mycket som möjligt av de 32 miljarder kronor som amerikanerna hittills investerat.
Bakljusen till nya Jaguar S-type ska enligt designavdelningen på minna om gamla Mark II.
Fords Duratec-V6 har piffats upp med fyrventilsteknik, variabla kammar och insugsrör.
  Om fem år ska Jaguar producera 200 000 bilar och ha tre nya modeller på marknaden, den första är den nyss presenterade Jaguar S-type.
  Storleksmässigt är S-type till och med lite större än huvudkonkurrenterna, BMW:s 5-serie och Mercedes E-klass. Den är sex centimeter längre men lika bred som 5-serien, medan Volvo S80 är ett par centimeter bredare men också ett par centimeter kortare än Jaguar S-type.
  Designmässigt är bilen något av de mest retrospektiva vi någonsin har sett från en masstillverkare. Linjerna ansluter oblygt till 50- och 60-talets vackra Jaguar Mark II.
  Men under den mjuka, vackert skulpterade ytan finns väl trimmade muskler, koordinerade av modernaste bilelektronik och ett chassi med hjulställ av lätt aluminium, som även BMW använder i femserien.
  Fords insats, förutom en rejäl hög med slantar och en god portion produktions-know-how, består av bottenplattan från nya bakhjulsdrivna Lincoln LS samt en treliters V6-motor vid namn Duratec.
  I övrigt är resten (i stort sett) Made in Britain och det förtjänar att tillläggas att även V6-motorn med sin 60-gradiga vinkel mellan cylinderbankarna är rejält omarbetad och anpassad till S-type. Motorblocket har förstärkts och topplocken på Jaguars V8:a med fyrventilsteknik har fått stå modell för nya toppar till Duratec-motorn.
  Det betyder att både variabla kamtider och längd på insugsrören står till förfogande för att göra denna sexa till ett state-of-the-art-maskineri. Alla modifieringar betalar sig: Jaguar plockar ut 238 hästar ur V6:an mot drygt 170 hk som Ford tar ut i Lincoln LS. Jaguar har valt ett högt effektuttag för att understryka det sportiga arvet från Mark II-eran.
  Från stillastående till 100 km/h tar sig en manuellt växlad treliters S-type på 7,5 sekunder och toppfarten är drygt 230 km/h.
  Med den 276 hästar starka fyraliters V8-motorn (hämtad från XK8 och XJ6) förbättras siffrorna till knappt sju sekunder och drygt 240 km/h i toppfart.


Här fortsätter analysen av Jaguar S-type